Politsei karistas purjuspäi sõidu eest vale meest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Toomas Huik

Kohus tühistas aastate eest purjuspäi sõidu eest määratud rahatrahvi, mille Saare politsei määras võltsitud juhiloa tõttu valele mehele.


Erki esitas tänavu märtsis Pärnu maakohtule kaebuse Kuressaare politseijaoskonna 2004. aasta detsembris tehtud väärteoasja otsusele, paludes selle tühistamist ja täitemenetluse lõpetamist ning samuti karistusregistrist tema kohta käivate andmete kustutamist, kirjutab Meie Maa.

Kohtu materjalidest ilmneb, et politsei karistas 2004. aasta 8. detsembril Erkit 9000 krooni suuruse rahatrahviga, kuna ta olevat juhtinud sama aasta 7. novembril Orissaare vallas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 90. kilomeetril autot alkoholijoobes.

2008. aasta 12. septembril tunnistas Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja 27-aastase Kristjan Rieti süüdi võltsitud juhiloa kasutamises ja karistas teda selle eest 10 000 krooni suuruse rahalise karistusega.

Kohtuotsuse järgi esitas Rietit 2004. aasta 7. novembril Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 90. kilomeetril pärast sõiduauto Mercedes-Benz purjuspäi juhtimist politseile Erki nimele Soomes väljastatud juhiloa. Taolise käiguga üritas Riet vabaneda vastutusest, mis kaasneb auto alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta roolikeeramisega.

Tänavu 10. juulil rahuldas kohus Erki kaebuse ja tühistas politsei otsuse alusel talle alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest määratud 9000 krooni suuruse rahatrahvi ning lõpetas asjas menetluse.

Politsei põhjendas kohtule vale mehe karistamist sellega, et ei olnud väärteoasjas otsust tehes teadlik, et Kristjan Riet esitas liikluskontrolli käigus politseile võltsitud juhiloa Erki nimele eesmärgiga vastutusest vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles