Pädaste mõisapere tülitseb naabritega koera pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dogi
Dogi Foto: Ove Maidla

OÜ Pädaste sõnul käib nende kliente ja pererahvast hirmutamas naabri agressiivne koer, kes on mõisas olevatele loomadele ka kallale läinud.

Koera omanik Ruti Veskimägi ei nõustu esitatud süüditustega ja ütleb, et tema dogi nimega Suller on ketis olnud juba kolm aastat ja mõisa territooriumil ta käinud ei ole, kirjutab Oma Saar.

OÜ Pädaste juhatuse liikme Hans Martin Breueri sõnul on koer klientidele agressiivselt lähenenud ja külastajad on neile selle pärast ka kaebusi esitanud.

Pädaste mõisalt kaebuse saanud Muhu vallavanema Tiit Peedu sõnul saadetakse koeraomanikule kiri koos meeldetuletusega koerapidamise seaduste kohta, esialgu karistamist plaanis ei ole.

Veskimägi arvab, et Pädaste mõisa kaebuse põhjuseks oli mõni nädal tagasi juhtunud intsident, kui omanik tuli koeraga toast, dogi märkas mõisapere koera ja jooksis talle kallale.

Veskimägi on oma sõnul Sooäärtele ka rääkinud, et nad ei jalutaks oma koeraga tema hoovi juures, kui nad aga seda ikkagi teevad, on koertevahelised kaklused ka nende endi süü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles