Tööriistade rentimine säästab kliendi kulusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võimalus rentida kõikvõimalikke tööriistu lubab kodu remontides või maja ehitades ka algajal meistrimehel kõik otsast lõpuni ise teha.

Tartu tööriistalaenutuskohtadest saab vajalikke seadmeid nii välis- kui ka sisetöödeks. Soovijate käsutuses on arvukalt tööriistu alates labidast, rehast ja käsisaest ning lõpetades tellingute, piirdeaedade, teerullide ja ekskavaatoritega.

Laenutusse pole siiski asja ainult ehituse ja remondiga tegelejatel – rentida saab ka näiteks muruniidu, hekikäärid või koguni soojaku.

Raha kokkuhoid

Lihtsamad tööriistad on kodudes enamasti olemas, harva kasutatava seadme rentimine lubab aga kokku hoida selle ostmisele ja hooldamisele kuluva raha.

«Majaehituses on näiteks hulk etappe ja on mõeldamatu, et iga tulevane majaomanik ostab endale kalli seadme, mida tal läheb vaja võibolla üksainus kord elus,» ütles OÜ B&S Blaufuchs juhatuse liige Marko Aigro. Laenutusest saab klient võtta tööriista täpselt nii kauaks, kui ta seda vajab.

Kuigi tööriistalaenutuste põhikliendid on firmad, on sinna tihti asja ka kodus nokitsejatel.

Laenama minnes tuleb võtta kaasa isikut tõendav dokument, valmis tuleb olla ka tagatisraha maksmiseks. «Üldjuhul me seda ei võta, kuid klienditeenindajal on õigus tagatisraha küsida,» märkis ASi Ehitusmeister Grupp juhataja Enn Otsus.

Tavaliselt tuleb tagatisraha maksta esimestel laenukordadel. Kui laenaja käitub korrektselt, ei pea ta edaspidi tagatisraha maksma.

Vajaliku masina või tööriista kasutamiseks sõlmitakse tavaliselt leping.

«Klient võib tarviliku masina rentida kas või kümneks aastaks, kui ta vahepeal korralikult rendiarveid tasub,» sõnas Marko Aigro. Tööriistu saab laenata ka tunni ja päeva kaupa.

Tavaliselt antakse laenutuspunktist tööriistaga kaasa kasutusjuhend, suuremate masinate, näiteks ekskavaatorite laenamine eeldab muidugi oskust sellega töötada.

Kui rendilevõetud tööriistaga laenutusajal midagi juhtub, selgitatakse välja põhjus.

«Kui masin puruneb kliendi süül, siis tuleb tal see välja maksta,» sõnas Marko Aigro. Hind sõltub konkreetsest juhtumist, mõnikord tuleb seadme maksumus hüvitada.

Kulumisveaga masina purunemise eest vastutab aga rendifirma, kelle kanda jäävad ka seadme parandamise kulud.

Laialdane valik

Kõige suurema valikuga kaupa pakub Ehitustööriist, tellinguid ja piirdeaedu saab laenata Ehitusmeistri Grupist ning betooni valuvorme tasub majaehitajatel küsida Stromanist.

Kuni 21 meetri kõrgusele tõusvaid tõstukeid leiab Ramirendist, ekskavaatoreid ja laadureid pakub Blaufuchs.

Ramirent püüab klientidele pakkuda ka ööpäev läbi kasutajatuge, ametlikult remondiabi teenust Tartus ei ole.

Kuigi mitmete firmade renditingimused ja tööriistanimistud on kirjas interneti kodulehekülgedel, tasub esmalt ettevõttesse helistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles