Noored tahavad teatrit teha

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater hakkab taas kubisema noortest näitlejatest.
Endla teater hakkab taas kubisema noortest näitlejatest. Foto: Pm

Tallinna Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias tõusis sisseastumiste populaarseimaks erialaks teatrikunst.

«Kõige suurema konkursiga oli teatrikunsti eriala, kus sisseastumiskatsetel osales 74 noort, kellest sügisel alustab õpinguid 16,» rääkis Kultuuriakadeemia avalike suhete juht Kristine Liiva.

Traditsiooniliselt oli Liiva sõnul väga populaarne ka kultuurikorraldus, mida 54 eksamil osalenust asuvad õppima 14 tudengit riigieelarvelistel ja 8 riigieelarvevälistel kohtadel. Kõige suurema vastuvõtuarvuga oli huvijuht-loovtegevuse õpetaja eriala, kus õpinguid alustab 25 tudengit.

Kokku võeti kultuuriakadeemia rakenduskõrgharidus- ja bakalaureuseõppesse vastu 127 üliõpilaskandidaati, neist 109 riigieelarvelistele ja 18 riigieelarvevälistele õppekohtadele

«Eelmisel aastal registreerus sisseastumiskatsetele 280 kandidaati, kellest positiivse tulemuse saavutas ning asus akadeemiasse õppima 120,» meenutas Liiva.

Aastatagusel vastuvõtul olid populaarsemateks erialadeks kultuurikorraldus, mida asus 51 eksamil osalenust õppima 26, tantsukunst ning teatrikunsti visuaaltehnoloogia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles