Lenini kuju mahavõtja astus Keskerakonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukapten Harri Henn
Erukapten Harri Henn Foto: Toomas Huik

Keskerakonna juhatus võttis erakonda Tallinna munitsipaalpolitseiniku Harri Hennu, kes on avalikkusele laiemalt teada 1990. aasta 23. augustil Tartus põllumajandusülikooli eest Lenini ausamba maha võtmise tõttu.

«Sain isamaale kasulik olla!» meenutas endine Kaitseliidu Tamme kompanii pealik Henn, kes tõstis 23. augusti hommikul kraanaga neljatonnise Lenini kuju kümne minutiga põllumajandusülikooli peahoone eest maha.

Praegu Tallinna munitsipaalpolitsei vaneminspektorina töötav Henn ütles, et noorte rahvuslik kasvatus ja mõtteviis peab saama noortele elulaadiks.

«Minu jaoks on oluline edendada aateliste püsiväärtuste austamist perekonnas, kaaslinlastes, aatekaaslastest ohvitseride ja töökaaslaste seas,» märkis Henn. Aastaid organiseeris ta narko- ja kuritegevuse ennetusliku projekti raames haukalaagreid Aegna saarel.

Erukapten Harri Henn on töötanud juhtivatel Kaitseliidu ja kaitseväe ohvitseri kohtadel ja aidanud alates 1990. aastast kaasa tööle noorkotkaste ja kodutütardega. Muuhulgas on teda autasustatud Kaitseministeeriumi Teeneteristi II klassi teenetemärgi, Kaitseliidu Valgeristi II klassi teenetemärgi ja Vabadussõja mälestusristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles