Tarand kohalikel valimistel ei kandideeri

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand enne eurovalimisi Keskerakonna valimispeol.
Indrek Tarand enne eurovalimisi Keskerakonna valimispeol. Foto: Toomas Huik

Sõltumatu kandidaadina europarlamenti valitud Indrek Tarand kinnitas, et ta ei kavatse osaleda sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel ning lükkab kõik sellesisulised ettepanekud tagasi.

«Ma isegi ei kaalu kandideerimist kohalike omavalitsuste valimistel, sest olen endale võtnud kohustuse töötada Euroopa Parlamendis,» vahendas ERR uudised Indrek Tarandi intervjuud Vikerraadio saatele «Uudis+».

Tarandi sõnul pole ka ükski erakond talle teinud ettepanekut kohalikel valimistel kandideerimiseks ning kui selliseid ettepanekuid peaks tulema, lükkab ta need kindlasti tagasi.

Samas märkis Tarand, et ta tunneb muret eeskätt Tallinna olukorra pärast, mis tema hinnangul on Euroopa üks halvemini valitsetud omavalitsusi.

«Ma ei välistaks, et ma oma soovitusi valimiste eel enda teada ei hoia. Võib öelda nii, et ma üritan omavalitsuste valimiste eel osutada võimalustele, mis minu arust oleks linna arengule kasulikud,» rääkis ta.

Ajakirjanduses on spekuleeritud, et europarlamendi valimistel ülisuure häältesaagi kogunud Tarand võiks moodustada oma valimisliidu ka kohalikel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles