Alaealiste sooritatud süüteod on oluliselt vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vapp
Politsei vapp Foto: Elmo Riig / Sakala

Alaealiste sooritatud süüteod on tänavu esimesel poolaastal võrreldes mullu sama ajaga märkimisväärselt vähenenud, samuti on vähenenud alaealiste suhtes toime pandud kuriteod.


Kui mullu esimesel poolaastal registreeris politsei 1630 alaealiste sooritatud süütegu, siis tänavu sama ajaga oli neid 962, selgub politseiameti poolaasta tegevuse ülevaatest. Alaealiste vastu toime pandud süütegusid oli mullu poole aastaga 159, tänavu aga kümne võra vähem.

Politseipeadirektori Raivo Küüdi sõnul panevad alaealised enamasti toime vargusi ning sageli just suurtes kaubanduskeskustes. Alaealiste vastu suunatud süütegude osas on esirinnas kehaline väärkohtlemine, kuid on ka seksuaalkuritegusid.

Tänavi on võrreldes mullusega vähenenud ka alaealiste sooritatud väärteod. Jaanuarist juunini fikseeris politsei muuhulgas 5247 alaealiste sooritatud alkoholi seaduse rikkumist, samas mullu oli selliseid väärtegusid 6845. Liiklusseadust rikkusid alaealised tänavu 2360 korral, mullu samal ajal aga 3685 korda. Narkootikumid tõid esimesel poolastal väärteouurimise kaasa 138 alaealisele, mullu sattus seetõttu väärteomenetluse alla 147 noort.

Väärtegude osas suurenes tänavu ainsana tubakaseadust rikkusnud alaealiste arv. Kui mullu oli neid 3964, siis tänavu 4213.

Alaealiste kuritegevuse vastase võitluse on politseiamet seadnud üheks oma tänavuseks prioriteediks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles