Peeter Laasik lahkus Elva haiglast

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastselt sotsiaalministrilt tööpakkumise saanud Elva haigla juht Peeter Laasik võttis pakkumise vastu ja on nüüd sotsiaalministeeriumi abiminister.

«Tööpakkumine oli suht ootamatu,» tunnistas selle nädala algusest sotsiaalministeeriumi abiministrina tööle hakanud Peeter Laasik.

Abiministriks asumise pakkumise tegi Keskerakonda kuuluvale Laasikule uus sotsiaalminister Jaak Aab aprilli viimastel päevadel.

«Oleme Keskerakonna tervishoiu töörühmas varem tervishoiu sisulisi asju arutanud,» märkis Laasik, kes on Keskerakonna tervishoiu töörühma juht.

Tervishoid ongi sotsiaalministeeriumis nüüd tema töövaldkond. «Lõppvastutus on muidugi ministril, mina pean tegema talle ettevalmistustööd tervishoiu valdkonnas,» selgitas Laasik.

Haiglas uued juhid

Enne ootamatu pakkumise vastuvõtmist töötas Laasik Sihtasutuse Elva Haigla TM nõukogu esimehena. «Elva haiglas on mu tööleping peatatud, ma ei saa ju korraga kahe tooli peal istuda,» märkis ta.

Haigla igapäevase juhtimise ja majanduspoolega tegeleb tema asemel nüüd samas majas kolm aastat tegevjuhina töötanud Liivi Einstein. Ravipoole eest vastutab oma maja arst Estri Kruus.

«Head juhti tunneb sellest, et tal on meeskond, kellele oma töö üle anda,» ütles Laasik.

Sotsiaalminister Jaak Aab iseloomustas uut abiministrit hea spetsialistina, kes on hariduselt arst ning saanud ka tervishoiujuhi kogemuse. Abiministrina asub Laasik tema sõnul ellu viima koalitsioonileppes tervishoiu valdkonnas kirja pandut.

Spordiarst ja ortopeed

Laasik on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna spordimeditsiini osakonna ning õppinud internatuuris spordimeditsiini ja traumatoloogia erialal.

Ta on töötanud spordiarstina keskspordiklubis Dünamo, NSV Liidu naiste judokoondise hooldusarstina ning traumatoloogi-ortopeedina Tartu Maarjamõisa haiglas.Laasik on abielus ja tal on kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles