Täna hakkas ilmuma ajaleht Post

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alustas ilmumist ajaleht Post, mis peab end tutvustava teksti kohaselt 1996. aastal ilmumise lõpetanud samanimelise ajalehe järglaseks.

Ajalehte väljaandva OÜ Unmuzzled juhatuse liige, jurist Jüri Eenmaa ütles, et tegemist on täielikult Eesti kapitalil põhineva ajalehega, mille peamiseks eesmärgiks on edastada lühidal ja hästiloetaval kujul uudiseid erinevatest valdkondadest.



Lisaks paberlehele saab tema sõnul Posti peamiseks väljundiks samanimeline internetiuudiste portaal, mis on praegu veel väljatöötamisel.



OÜ Unmuzzled omanik on äriregistri andmetel advokaadibüroo OÜ Valdma & Partnerid, mis asub lehetoimetusega samal aadressil.



Eenmaa sõnul on lehe omanikud esindatud advokaadibüroo kaudu, samas büroos töötab advokaadina ka varasema Posti peatoimetaja Toomas Liiva.



Eenmaa märkis, et Liiva siiski ise lehetoimetamisega aktiivselt tegelema ei hakka, vaid nõustab OÜ Unmuzzled prokuristina lehe käivitamist, sest talle kuulub varasemast ajast ka Posti kaubamärk. Ajalehe logo on sama, mis 1996. aastani ilmunud bulvarilehel.



«Ajalehes on valdkonniti kuus uudistesektsiooni ning lisaks ka arvamuse veerg, kus hakkavad ilmuma pikemad kirjutised,» selgitas ta.



«Uudisvaldkondadeks on maailm, Euroopa, Eesti, teadus- ja tehnoloogia, sport ning naljakülg. Uudised on fragmentaarsed ja internetilikud, mille lugemine võtab võimalikult vähe aega,» rääkis Liiva.



Ajalehetoimetus koosneb vastavalt valdkondadele kuuest inimesest, peatoimetajat määratud ei ole.



Eenmaa sõnul ilmus ajalehe esiknumber veel esialgse lihtsa kujundusega, kuid seda on kindlasti kavas edasi arendada. «Formaadiks on meil A4, millisena seni on Eestis ilmunud vaid telekavad. Sellist lehte on lihtne lugeda ja ka köidetuna säilitada,» selgitas ta.



Tulu kavatseb Post hakata Eenmaa sõnul teenima peamiselt reklaamimüügist. Üks lehenumber maksab seitse krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles