Tallinna Vähikliiniku tegevus peatati

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vähikliinik.
Tallinna Vähikliinik. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministri nõuniku Anders Tsahnka skandaaliga seostatud Tallinna Vähikliiniku tegevus peatati ettevõtte sekretäri sõnul selle aasta juulis.


Meditsiiniuudiste portaalil

mu.ee

ei õnnestunud kommentaari saada ei juhatuse liikmelt ja ettevõtte ühelt omanikult Hele Everausilt ega teiselt omanikult Peeter Padrikult.

Info Tallinna Vähikliiniku tegevuse peatamise kohta selgus siis, kui Meditsiiniuudised soovis ettevõtte juhtidelt küsida kommentaare mulluste majandustulemuste ja tuleviku kohta. Ettevõtte koduleht oli maas ning registratuurist keegi telefonile ei vastanud.

Tallinna Vähikliiniku 2008. aasta majandusaruande järgi lõpetas ettevõte mulluse aasta 5,6 miljoni kroonise kahjumiga. Veel möödunud aastal oli keegi firma aktsionäridest teinud 1,2 miljoni krooni suuruse turgutava süsti ettevõttesse laenu näol.

Tallinna Vähikliiniku majandusraskused olid tingitud eelkõige haigekassa lepingu puudumisest ning suve hakul kapo huviorbiiti sattunud Anders Tsahkna võis olla viimane päästerõngas, kes sotsiaalministeeriumi nõunikuna haigekassalt lepingu väljakauplemisega oleks taganud õemehe ehk siis Peeter Padriku juhitava kliiniku ellujäämise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles