Arheoloogid loodavad Salmelt uusi põnevaid avastusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogilised väljakaevamised Salmel.
Arheoloogilised väljakaevamised Salmel. Foto: Liis Treimann.

Järgmiseks aastaks plaanivad arheoloogid Saaremaal Salme laeva leiukoha ümbruses uusi väljakaevamisi, kuna uuringute andmetel võib seal maapõuest veel nii mõndagi põnevat leida.

Sellel nädalal maapinna uurimiseks mõeldud georadariga tehtud eeluuringud andsid arheoloogidele lootust juurde, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Georadariga saadud ähmane pilt annab geoloogiadoktor Kaarel Orviku sõnul kinnitust, et eelmisel aastal leitud laeva asukohast paarkümmend meetrit eemal võib maapõues veel midagi üllatavat peituda.

«See tundub olevat omaaegne rannajoon, mis läheb sügavamale. Nii tugeva joonega ei ole laevaga tegemist, aga selle peal tulid selged jäljed, et paaris kohas on mingid võõrkehad. Millega tegemist on, seda aparaat ei ütle,» kirjeldas Orviku saadud infot.

Teadlased pole seni veel üksmeelele jõudnud, kas juba leitud laeva puhul on tegemist kunagise matusega või oli see lihtsalt kaldale uhutud laev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles