Mitu maakonda vahetab südasuvel juhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem Värner Lootsmann.
Harju maavanem Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits.

Lisaks ametiaja lõppemise tõttu lahkuvatele maakonnajuhtidele võib regionaalministri algatusel otsa saada ka Harju maavanema Värner Lootsmanni karjäär, kes tavakorras saaks töötada veel 2011. aastani, kirjutavad Argo Ideon ja Sandra Maasalu ajalehes Postimees.

Keskerakondlane Lootsmann tõusis Harju maavanema kohale kolme aasta eest, kui riigis valitses Reformierakonna-tsentristide ühine valitsus Andrus Ansipi juhtimisel.

Pärast 2007. aasta valimisi üritas IRLi regionaalminister Vallo Reimaa Lootsmanni kohalt kangutada, kuid piisavalt vettpidavaid juriidilisi argumente ei leidnud ning juhtus hoopis nii, et Reimaa sai möödunud aasta algul ise ametist priiks.

Uue regionaalministri Siim-Valmar Kiisleriga oli Lootsmannil vähemalt aasta oma kohal taas kindlustatud. Nimelt näeb avaliku teenistuse seadus ette võimaluse, et regionaalminister võib algatada maavanema ametist vabastamise koostöö mittelaabumise põhjendusel - selleks aga peavad nad olema vähemalt ühe aasta koos töötanud.

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler (IRL) vastas eile Postimehe küsimusele maavanem Lootsmanni võimaliku ametist vabastamise kohta koostöö mittelaabumise sätte alusel järgmiselt: «Me oleme Harju maavanemaga koostööteemasid arutanud. Harju maavanem on haiguslehel ja seepärast ma meie isiklikke arutelusid praegu edasi ei anna.»

Kui Lootsmanni vahetamine saaks toimuda erandkorras, siis kuus maavanemat lähevad vahetusse lihtsalt ametiaja lõppemise tõttu.

Vaid üks neist - Hiiu maavanem Hannes Maasel - sai valitsuselt loa jätkata, ametisse on pandud ka uus Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Nelja maakonnajuhi - Jõgeval, Järvamaal, Raplas ja Lääne-Virus - kohta pole otsuseid veel vormistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles