Omavalitsus jättis uppunud metssea rannale roiskuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihasalu rannas vedeleva metsseakorjuse lähedal töötav Janek Vanamets on nördinud, et keegi korjust ära ei korista.
Ihasalu rannas vedeleva metsseakorjuse lähedal töötav Janek Vanamets on nördinud, et keegi korjust ära ei korista. Foto: Raigo Pajula

Eelmisel esmaspäeval leidis kohalik ehitaja Jõelähtme vallas mererannast kaldale uhutud surnud metssea. Valla hoolimatuse tõttu lebasid aga looma roiskuvad jäänused veel eilegi rannaliival, kirjutab Kaidi Kasenõmm ajalehes Postimees.

«Paar päeva tagasi oli vaatepilt eriti õõvastav - siga oli paistes ja valgete laikudega, elukad tema ümber ja sees toimetasid,» rääkis Ihasalu rannast, metssea leiukohast mõnikümmend meetrit eemal töötav puusepp Janek Vanamets.

Vanametsa sõnul võttis temaga koos töötanud betoneerija eelmisel esmaspäeval pärast loomakorjuse leidmist ühendust päästeametiga, kust mees omakorda jahimeeste seltsi poole edasi suunati. Kaberneeme jahiseltsi juhataja Sulev Maripuu sõnul proovisid nad surnud looma küll leida, kuid see ei õnnestunud. «Pärast selgus, et siga oli küla territooriumil, aga sinna [poolsaare tippu - toim] me välja ei sõitnud ja asula territooriumilt ei ole meil kohustust ulukeid koristada,» rääkis Maripuu.

Ka keskkonnainspektsioon kinnitas, et linna või asula piires hukkunud loomade eest vastutab hoopis kohalik omavalitsus. Kui anonüümseks jääda soovinud Ihasalu elanik haiseva sea murega vallavalitsuse keskkonnaspetsialisti Liis Truuboni poole pöördus, ütles viimane, et edastab informatsiooni Kaberneeme jahiseltsile, kuna vallavalitsus sellise probleemiga ei tegele.

Postimehel ei õnnestunud eile Liis Truubonit tabada, kuid valla teine keskkonnaspetsialist Indrek Mäeküngas kinnitas samuti, et tema teada omavalitsus surnud ulukitega tegelema ei pea. Miks kohalikud keskkonnaspetsialistid seadust ei tunne, jääb selgusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles