Täna algas vähipüügi hooaeg

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähipüügil tuleb paljusid asju silmas pidada.
Vähipüügil tuleb paljusid asju silmas pidada. Foto: Ove Maidla / Postimees

Alates tänasest võivad harrastajad kuu aja jooksul püüda loa olemasolul kaheksa maakonna veekogudel, kus on selleks piisavad varu, vähke.


Keskkonnaameti vee-elustiku peaspetsialist Jaanus Tuust paneb vastava loaga vähipüüdjatele südamele, et püütud saagist tohib kaasa võtta vaid üle 11 cm pikkused vähid, mis on mõõdetud laka ehk saba otsast kuni pearindmiku lõpuni ehk n-õ otsaorgini.

«Kõik väiksemad isendid tuleb samasse veekokku tagasi lasta ning lisaks peab loa omanik ise püügil kohal viibima, mis tähendab, et oma luba kellelegi teisele kasutada anda ei tohi,» rõhutas Tuust.

Enne uude veekokku püügile minekut tuleb Tuusti sõnul kontrollida, kas püügivahendid on korralikult kuivatatud, vältimaks haiguste levikut. Püügiandmed tuleb esitada loa andjale õigeaegselt ehk 5. septembriks.

Samuti peavad vähipüüdjad meeles pidama, et päikeseloojangust päikesetõusuni ehk öösel eramaal viibimiseks on vajalik maaomaniku nõusolek ning lõket tohib teha ainult selleks ettenähtud kohas.

Vastavalt vähiuurijate ettepanekutele tohib tänavu vähki püüda Harju, Saare, Viljandi, Valga, Võru, Põlva, Tartu ja Jõgeva maakonnas.

Kõigist märgatud rikkumistest ja salapüügist tuleks informeerida keskkonnainspektsiooni telefonil 1313.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles