Svjatõšev nõustus Jõgeva maavanemaks hakkama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva maavanemaks saanud senine Jõgeva linnapea Viktor Svjatõšev.
Jõgeva maavanemaks saanud senine Jõgeva linnapea Viktor Svjatõšev. Foto: Margus Ansu

Jõgeva praegune linnapea Viktor Svjatõšev andis täna regionaalminister Siim Kiislerile oma nõusoleku asuda pakutavasse Jõgeva maavanema ametisse.

«Andsin täna regionaalminister Siim Kiislerile oma nõusoleku,» ütles Svjatõšev BNS-ile.

Ta lisas, et mõtles ministri pakkumise üle pikalt järele.

«Ma ei torma sellesse ametisse, sest mu seis linnas on üsna hea ning sügisesetel valimistel oleks ilmselt hästi läinud,» ütles Svjatõšev. «Aga olen linnas juba kümme aastat töötanud ning uus koht on ikkagi väljakutse, kuigi küsimusi maavanema rollist on palju. Ent ma olen siin sündinud ja kasvanud ning usun, et suudan kodumaakonnale head teha.»

Svjatõšev oli aastail 1988-1992 Jõgeva abimaavanem, seejärel töötas ta erasektoris. 1999. aastal sai Svjatõšev Jõgeva abilinnapeaks ning 2002. aastal linnapeaks.

Samast aastast on ta Reformierakonna liige.

Valitsus vabastas neljapäeval ametist Jõgeva senise maavanema Aivar Koka seoses teenistusaja lõppemisega alates 1. augustist, maavanema ülesanded pandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna osakonnajuhataja kohusetäitjale Mart Toomingule.

Samal päeval vabastas valitsus ka Lääne-Viru, Järva ja Rapla maavanema ning määras nende kohusetäitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles