Hiiumaa Eiffeli torn tuleb ikkagi maha lammutada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn Hiiumaal.
Eiffeli torn Hiiumaal. Foto: Priit Pullerits

Hiidlane Jaan Alliksoo ehitas 30 meetri kõrguse Eiffeli torni koopia, mida külastab aastas 25 000 inimest. Nüüd tuleb torn maha lõhkuda, sest see olevat eluohtlik.

Puust torni projekt on Jaani peas valminud, seda pole ka kusagil ametlikult kinnitatud, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Aastaid tagasi sai mõeldud, et võib-olla oleks turistide jaoks mõttekas teha siia suur torn ja siis sai see proovitorniks ja reklaamiks tehtud,» selgitas Alliksoo. «Algselt oli mul plaanis see siis maha võtta, kui suurem torn valmis, aga nüüd on see rahva hulgas nii populaarseks saanud, et äkki saaks selle kuidagi seaduslikuks teha. See jääks lihtsalt vaatamiseks välja.»

Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk rääkis, et torni lammutustähtaeg oli algselt 1. juuli. «Natuke asjad venisid Jaan Alliksool just uue torni projekteerimise asjadega ja nüüd pärast 1. juulit temaga kohtudes on selge, et asjad on nii kaugel, et kohe-kohe on ta tulemas valda taotlusega juba uue torni projekti osas,» rääkis Valk.

Vald pikendas seetõttu lammutustähtaega 31. augustini.

Eelmisel suvel külastas puust Eiffeli torni rohkem turiste kui Hiiumaa sümboliks peetavat Kõpu tuletorni, teatas Reporter.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles