Setomaa sai endale uue sootska

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaal ei ole olnud kihelkondi, vaid piirkond on ajalooliselt olnud jagatud nulkadeks.
Setomaal ei ole olnud kihelkondi, vaid piirkond on ajalooliselt olnud jagatud nulkadeks. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Setomaa uueks sootskaks sai Kuningriigi päeval toimunud demokraatlike valimiste tulemusena rahvaluule uurija Õie Sarv, kes kogus 451 häält. Senine sootska Silver Hüdsi jäi 446 häälega napilt teiseks, teatas portaal

setomaa.ee

.


«Lämmi tunne om,» sõnas uus Kuningriigi sootska ametisse vannutamise ning sõjaväe paraadi vastuvõtmise järel. Paraadil oli esindatud Misso kooli küberkaitse pataljon, Poloda paabade kümblusrühm, purõjad lambad, allveelaev Poloda Höödo, Meremäe merevägi, nõukogude miilitsa patrull ning kahurivägi ja hulk muud rasketehnikat.

Kuningriigipäeva esimesel poolel toimunud võistlustest olulisema - sõnolise ehk laulumeistri võistluse võitis Elvi Nassar Tallinna leelokoorist Sõsarõ. Tänavu tuli leelotamise võistlusel sõnolistel improviseerida laul seto traditsioonilisest joogist - handsast. Lisaks valisid kuningriigialamad ka parima käsitöölise, joogi- ja söögimeistreid, tanstijaid ja pillimehi.

XVI Seto Kuningriik Luhamaal kogus täna üle 5000 osalise, mis teeb sellest Lõuna-Eesti ühe suurema avaliku suveürituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles