Võltsitud viisaga ema jäi Eesti piiril vahele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Паспорт гражданина РФ.
Паспорт гражданина РФ. Foto: Igor Taro

Laupäeval pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemisel kinni Vene Föderatsiooni kodaniku, kelle passist avastati võltsimistunnustega Schengeni liikmesriigi viisa.

Eestisse koos kolme alaealise lapsega siseneda üritanud Venemaa kodanik esitas piiriületusel Vene Föderatsiooni passi, milles oli võltsimistunnustega Prantsuse Vabariigi viisakleebis, teatas piirivalveamet.

Täiendava kontrolli tulemusena tuvastati, et viisakleebis on võltsitud. Piirivalveameti ennetus- ja teavitusgrupi vanemspetsialisti Kirke Klemmeri sõnul ei olnud lastel eraldi viisasid, 9- ja 6-aastase poisi ning 2-aastase tüdruku andmed olid kantud ema viisale.

Pärast isiku poolt menetluskulusid ja võimaliku karistusena mõistetavat rahalist karistust katva makse tasumist riigituludesse saadeti isik koos lastega tagasi Vene Föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles