Kuressaares seisab riigimaal paarsada kilo naftaleeni

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehituspraht. Foto on illustratiivne.
Ehituspraht. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik.

Kuressaares seisab juba mitmendat kuud paarsada kilo ohtlikku kemikaali - naftaleeni - riigimaal vabas looduses päikese ja vihma käes.

Mai alguses avastati Kuressaare servas riigimaal ühe ehitusettevõtte aia taga ehitusrämpsust koosnev ebaseaduslik prügimägi. Kõikvõimaliku ehitusrämpsu seast leiti juba siis umbes 400 kilogrammi naftaleeni, mille päästeamet ära koristas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Toona alustas keskkonnainspektsioon reostuse suhtes menetlust, kuid täna, pea kolm kuud pärast ehitusprahi koristamist, vedeleb samas kohas ikka veel oma paarsada kilo naftaleeni.

Kuressaares asuvad ühes ja samas majas nii keskkonnainspektsioon kui ka keskkonnateenistus. 18. juunil, pea poolteist kuud pärast kemikaalide avastamist, saadeti keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroost kiri keskkonnaministeeriumi Saaremaa keskkonnateenistusele nõudega, et keskkonnateenistus peab riigimaalt reostuse likvideerima, kuna reostuse tekitajat pole keskkonnainspektsioon suutnud tuvastada.

Keskkonnaameti keskkonnakorralduse spetsialisti Alar Valdmanni sõnul on reostuse likvideerimiseks praeguseks võetud kolm hinnapakkumist ja kohe, kui need kolm pakkumist käes, koristatakse reostus ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles