Lihtsad ideed saavad teoks ühise tööga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ääsmäe küla rahvas oma vastvalminud palliplatsil.
Ääsmäe küla rahvas oma vastvalminud palliplatsil. Foto: Priit Simson

Kevadistel «Minu Eesti» mõttetalgutel kogutud ideid on mitmel pool juba teoks tehtud, märkimisväärselt on teotahtelised inimesed arendanud omaenda elukeskkonda, kirjutab Marii Kangur ajalehes Postimees.

Harjumaal Saue vallas Ääsmäe külas taastasid külaelanikud võrkpalliväljaku. Algul mänguhuviliste puudust peljanud külavanema Ahto Oja sõnul on nüüd jõutud niikaugele, et tihti on korraga koos ligi 20 spordihimulist inimest.

Võrkpalliplats rajati külasse tegelikult juba paar aastat tagasi, kuid tookord pallimängu harjumus külakogukonnas ei juurdunud, lõpuks oli väljakut katnud liiv kive täis ja aja jooksul lagunes ka võrk.

Tänavu 1. mail peetud mõttetalgutel võeti palliplatsi kordategemine üles, külakogu arvestas välja vajamineva rahasumma ja esitas projekti Saue vallavalitsusele, kes ideed ka toetas. «Kui küladel on hea, siis on ka vallal hea,» arvas Oja.

Uue liiva ajasid kohalikud ise laiali. Nende sõnul järgib külakogukond põhimõtet, et küla on elamiseks täpselt nii hea koht, kui head on selle elanikud ja kui palju jõutakse külaelu edendamisel vaeva näha.

«Minu Eesti» kommunikatsioonijuhi Anneli Ohvrili sõnul on ära tehtud asjad esmapilgul väikesed, kuid kohalikele suure tähendusega. «See loob võimalusi koostegemiseks ka tulevikus, loob küünarnukitunnet, mis eriti praegusel ajal vahest lausa eluliselt vajalik on,» seletas ta.

Augusti teises pooles peetakse uued talgud, kus töötubades arutatakse edasi mais enimkäsitletud teemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles