Tallinna linn ei saa homset homoparaadi keelata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval päädib sel nädalal toimuv homokultuurifestival Baltic Pride Moonbow rongkäiguga Tallinna vanalinnas, kuhu korraldajad ootavad sadu inimesi. Hoolimata mitmetest üleskutsetest ei saa linn üritust keelata, kirjutab Eesti Päevaleht.

Geiparaadi toimumist taunisid Isamaaliit ja Eesti Kristlik Rahvapartei, nimetades seda kõlbmatu suguelu propageerimiseks.

Linnasekretär Toomas Sepa sõnul ei saa aga linn paraadi keelata, sest rongkäigu näol on tegu avaliku koosolekuga, mitte avaliku üritusega.

Sepa sõnul on avalike koosolekute keelamise õigus ainult siseministril või politseijuhil, kuid kumbki nimetatuist pole seda kasutanud.

Üritusele motoga «Ma meeldin armastusele» on korraldajate sõnul oodatud kõik inimesed sõltumata seksuaalsetest eelistustest.

Tallinna linnapea Tõnis Paltsu sõnul ei saa homoparaad olla linnale eesmärk omaette. «Aga kui on olemas huvilised, korraldajad ja osalejad, siis las nad teevad oma marsi,» ütles Palts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles