Jõhvi linnapea isepäisus pahandas Reformierakonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakondlasest Jõhvi linnapea Aavo Keerme otsus kandideerida eelolevatel valimistel mitte Reformierakonna, vaid valimisliidu Jõhvi Linnakodanik nimekirjas pahandas tema kohalikke parteikaaslasi nii, et Keerme personaalküsimus tuleb arutusele erakonna aukohtus, kirjutab Põhjarannik.

Reformierakonna Ida-Viru maakonnaorganisatsiooni esimees, riigikogu liige Rein Aidma ütles, et algselt oli erakonnal Jõhvis raudne kava minna valimistele eraldi Reformierakonna nimekirjaga.

«Kuid olukord kujunes keeruliseks, sest mõningad erakonna liikmed leidsid võimaluse minna valimistele ühises liidus vanade kommunistidega,» ütles Aidma.

Ta pidas silmas eelkõige Keermet ja tema ärimehest õepoega Illar Kaasikut, kes erakonna tahtele vastu hakkasid ning otsustasid, et lähevad järjekordselt valimistele valimisliidu Jõhvi Linnakodanik nimistus.

«Reformierakond tunneb end teatud persoonide poolt petetuna ja mina isiklikult olen pettunud, et meie lootused erakonnana positsioone tugevdada nüüd luhtusid,» sõnas Aidma.

Keerme ja Kaasiku käitumist on arutanud ja tauninud nii Jõhvi piirkonna kui ka maakonna juhatus – viimane otsustas esitada nende personaalküsimuse arutamiseks Reformierakonna aukohtule.

Keerme on ka erakonna Jõhvi piirkonna esimees ning Kaasik juhatuse liige.

Küsimusele, miks Keerme Reformierakonna liikmeks üldse astus, vastas enne seda Mõõdukate (praeguste sotsiaaldemokraatide) parteis olnud Keerme: «Olen kogu aeg olnud parempoolsete vaadetega ja lootsin, et asjad erakonnas arenevad, aga praegu ei näe küll selliseid märke.»

Ta ütles siiski, et ei kavatse Reformierakonnast tekkinud lahkhelide tõttu välja astuda, kui just välja ei visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles