Internetis levib ohtlik ussviirus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Internetis levib uus ussviirus, mis nakatab Windowsi kasutavaid arvuteid kiiremini kui eelmised sarnased ohtlikud programmid, vahendab Reuters viirustõrjefirma Trend Micro hoiatust.

Viirus ZOTOB hakkas levima vahetult pärast seda, kui maailma suurim tarkvaratootja Microsoft teatas uutest tarkvara turvavigadest, mis võimaldavad veebikurjategijatel võtta rünnatav arvuti täielikult oma kontrolli alla.

Ussviirus kasutab ära operatsioonisüsteemides Windows 95, 98, ME, NT, 2000 ja XP leiduvaid turvavigasid.

Trend Micro andmeil ründas ZOTOB sadu arvuteid Ameerika Ühendriikides ja Saksamaal, ent kuna paljud arvutikasutajad ei ole Microsofti uusi turvaparandusi alla laadinud, kasvab nakatunud arvutite arv kindlasti kiiresti.

Ussviirus teeb enesest Windowsi BOTZOR.EXE nimelise koopia ning muudab süsteeme selliselt, et arvutikasutaja ei saa enam viirustõrjefirmade veebilehtedega ühendust.

ZOTOB võimaldab ka veebikurjategijatel arvuti oma kontrolli alla võtta.

Trend Micro soovitab arvutikasutajatel viirustõrjetarkvara andmeid uuendada ning Microsofti lehelt vajalikud turvaparandused alla laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles