Michali hinnangul on oravapartei toetust mõjutanud kärpeotsused

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul on valitsuse tehtud kärpeotsused kindlasti mõjutanud partei populaarsusnumbreid, kuid rõhutas, et tehtud sammud on riigile olnud hädavajalikud.

«Loomulikult anname me endale aru, et iga kord, kui midagi kärbime, siis mõjutab see erakonna populaarsust, kuid kui kaalukausil on riigi saatus ja erakonna maine, siis on selge, et valida tuleb riigi saatus,» kommenteeris Michal rahvusringhäälingu poolt tellitud Emori uuringut, mille järgi on Reformierakonna populaarsus kahanenud kuu ajaga neli protsenti.

Michal tõdes, et tänu tehtud kärbetele on Eestil võimalik 2011. aastal üle minna eurole ning lisas, et ka töölepinguseadus pole kaasa toonud kardetud vallandamistelainet. «Usun, et pikas perspektiivis on tehtud riigi jaoks õigeid otsuseid,» märkis ta.

Emori uuringu kohaselt on aga oravaparteiga koos valitsuses oleva Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) populaarsus kuuga kerkinud viis protsenti. Michal lausus, et ta ei näe Reformierakonna langusel ja IRLi samaaegsel tõusul mingit ratsionaalset seletust, sest ebapopulaarseid otsuseid on tehtud üheskoos.

«On kaks perioodi, mille ajal toimuvaid muudatusi ei oska keegi hästi seletada - suvi ning aastalõpp,» sõnas Michal. «Usun, et praegu on eelkõige tegemist suvise olukorraga ning juba mõne kuu pärast võib seis sootuks teistsugune olla.»

Juulikuu on poliitiliselt olnud suhteliselt vaikne ning ka peaminister Andrus Ansip on pikalt puhanud. Palju tähelepanu saanud töölepinguseaduse ning käibemaksu tõstmise otsused langetas riigikogu juuni lõpus ning need hakkasid kehtima 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles