Turismitalupidaja süüdistab kirikuid ebaseaduslikus majutustegevuses

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikute juures asuvad ööbimisvõimalused ärritavad turismitalu pidajat.
Kirikute juures asuvad ööbimisvõimalused ärritavad turismitalu pidajat. Foto: Caro / Scanpix

Saaremaal on kuus kirikut, kes kohaliku turismitalupidaja kinnitusel reklaamivad end turismiinfo lehekülgedel majutajatena, kuid ei ole end registreerinud majandustegevuse registris. Koguduste esindajad kinnitavad aga, et nad majutavad vaid oma organisatsiooniga seonduvaid inimesi.

Sõrve turismitalu pidaja Jüri Mitile teeb meelehärmi see, et majutusteenuste osutajate nimekirjas on ka kuus Saaremaa pühakoda, kirjutab Oma Saar.

«Kui tehakse äri, on kirik riigist lahutatud, aga kui on vaja katust parandada, siis peab vald appi tulema,» ütles turismitalupidaja ja ebaseaduslike konkurentidega võitlusse asunud Jüri Mitt.

Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaane sõnul käib turismitalu pidaja kriitika kõigi üle-eestilise «Teeliste kirikute» programmiga liitunud koguduste kohta,  kellest osa pakuvad palveränduritele võimalust telkida või ööbida.

«Kui selle [Teeliste kirikud - toim] raames avalikult väljastatud info lubab seda mõista nii, nagu väidab lugupeetud Sõrve turismitalu pidaja, tuleb see viia seadusega vastavusse, et see ei tekitaks küsitavusi,» lausus Toplaan, selgitades, et reeglina ei paku kirikud majutust selle tavalises mõttes juhuslikele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles