Sotsiaalminister: meditsiinis enam kokku hoida ei saa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid.
Eesti kroonid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tõdes, et kuigi sotsiaalvaldkonnas kasvab vahe kulude ja tulude vahel, pole meditsiinis enam võimalik rohkem kokku hoida.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles Kuku raadio «Ärataja» programmis, et on tutvunud kaitseminister Jaak Aaviksoo valitsusele saadetud märgukirjaga, mis osutab sotsiaalkulude kärpimise vajadusele, kuna muidu tuleb kärpida pea poole võrra kõiki teisi kulusid. Pevkuri sõnul on ta kolleegi kirjas tõsiseid argumente.

Praegu sotsiaalkulutuste ja tulude vahe pidevalt kasvab, mistõttu on selge, et mingeid muudatusi tuleb teha. Sotsiaalministri sõnul on võimalik mõned toetused viia vajadusepõhisemaks, aga ta arvas, et see ei anna ilmselt suurt kokkuhoidu.

Meditsiini valdkonnas ta enam erilisi kokkuhoiuvõimalusi ei näe. Pensione ministri sõnul praeguste seaduste alusel langetada ei saa, selleks tuleks muuta pensionite indekseerimise süsteemi.

Sotsiaalminister lisas, et järgmise aasta eelarve protsess valitsuses ja riigikogus annab vastuse, mis saab tuleval aastal pensioniga ja kas indekseerimise süsteemi tuleb muuta. Pevkur ütles, et sotsiaalmaksu laekumine on esimesel poolaastal olnud selline nagu prognoositi, mis edasi saab, peaks selgemaks saama kuu lõpus, mil valmib uus prognoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles