Ärimees nõuab riigikohtu kaudu juhiluba tagasi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Pärn Harju maakohtus.
Aivo Pärn Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Mitme kohtuprotsessiga seotud ärimees Aivo Pärn vaidlustas riigikohtus enda juhtimisõiguseta jätmise, samas nõustus ta talle lubatud sõidukiiruse ületamise eest määratud 4200-kroonise trahviga.

Põhja prefektuuri korrakaitseosakonna liiklustalitus määras Pärnale trahvi ja võttis talt lisakaristusena kaheks kuuks juhtimisõiguse 13. märtsil, kui mees sõitis Harjumaal Rae vallas asulavälisel teel ligi 120 kilomeetrit tunnis, teatab ERR uudised.

Pärn palus Harju maakohtul tühistada talle määratud lisakaristuse, sest tema juhtimisõiguseta jätmine segab tal tööülesannete täitmist, kuid kohus sellega ei nõustunud.

Kohus võttis arvesse, et Pärna on korduvalt liiklusalaste väärtegude eest karistatud, kuid see ei ole mõjutanud teda seni seaduskuulekale liiklemisele.

Seepeale otsustaski Pärn minna riigikohtusse, kus tema kaebus tuleb arutusele 23. septembril.

Pärnal on pooleli kohtuprotsess, milles teda süüdistatakse rahvaliitlasest kunagisele keskkonnaministrile ja riigikogu liikmele Villu Reiljanile (56) Tallinnas Rävala 8 asuva kinnisasja valikpakkumise käigus 1,5 miljoni krooni suuruse pistise lubamises soodsa müügitehingu eest.  

Tartu maakohtus on Pärnal pooleli kohtuprotsess, kus teda süüdistatakse AS-i GoBus juhatuse esimehena altkäemaksu ja pistise andmisele kaasaaitamises Valga endisele maavanemale Georg Trašanovile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles