Loomakaitsjate laupäevane meeleavaldus jääb ilmselt ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirkusetelk.
Tsirkusetelk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäevaks planeeritud loomakaitsjate metsloomi kasutava tsirkuse vastu suunatud meeleavaldus Tallinna sadama juures, Merekeskuse taga jääb suure tõenäosusega ära.


«Tsirkus juba pakib asju, ilmselt ei ole ka meil mõtet seal enam meelt avaldada,» ütles ürituse üks korraldjatest Kristina Mering BNSile.

Meringi sõnul tegid nad Tšehhi tsirkuse «Marcel» vastu ka veterinaar- ja toiduametile avalduse ning ilmselt ameti kontrollreidi tulemusena tsirkus nüüd asju pakibki.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel kinnitas BNSile, et tsirkuse paberimajandus oli siiski korras. «Käisime seal tõepoolest reedel kontrollimas, kuid neil olid kõik vajalikud load vormistatud ning meiega neil probleeme ei ole,» ütles Pärtel. «Lihtsalt neil oligi plaanitud Tallinnas tegutseda ainult nädala lõpuni.»

Liikumine «Loomade nimel» korraldas tsirkuse juures meeleavalduse ka reedel. Meringi sõnul osales meeleavaldusel kümmekond inimest ning vahepeal läks õhkkond tsirkusetöötajate ja meeleavaldajate vahel ka pingeliseks, kuid lahenes siiski lõppkokkuvõttes rahulikult.

Loomakaitsjate kinnitusel peavad tsirkuseloomad tuuridel taluma pidevaid kitsaid olusid treilerites või aedikutes, pidevat ja pikaajalist transporti, ebapiisavat ja ebaloomulikku sotsiaalset keskkonda, müra ning muid nende elu-olu negatiivselt mõjutavaid tegureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles