Muinsuskaitseinspektor lahkus altariskandaali tõttu ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vigala altariskandaali tõttu kirjutas tagasiastumisavalduse muinsuskaitseameti Raplamaa vaneminspektor Aili Peterson, kes on muinsuskaitses töötanud ligi viisteist aastat, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tagasiastumisavalduse kirjutas Peterson pärast seda, kui oli oma tegevusest seoses Vigala altariga aru andnud muinsuskaitseameti juhtidele.

«Kuna olen ämbrisse astunud ja muinsuskaitse mainet kahjustanud, tuleb ka vastutada,» ütles Peterson, kes peab oma suurimaks veaks seda, et ei suutnud takistada Vigala kiriku 17. sajandist pärineva altari omavolilist ülevärvimist.

«Sisuliselt sunniti Petersoni sellist avaldust kirjutama,» ütles inspektoriga hiljem pikalt jutelnud Rapla maavanem Tõnis Blank.

«Ma arvan ja ütlesin seda ka Aili Petersonile, et ei pea sellist sammu õigeks ning kavatsen suhelda nii muinsuskaitseameti ning ka kultuuriministriga, et tema avaldust ei rahuldataks.»

Maavanema sõnul on Peterson viieteistkümne aasta jooksul teinud Raplamaa muinsuskaitse heaks kaugelt enam, kui amet seda nõudnuks.

Läinud nädalal arvasid nii alatari ülevärvimise korraldanud EELK Vigala koguduse õpetaja Kristiina Jõgi kui ka teine värvimise initsiaator, kirikumees Toivo Averin, et muinsuskaitseamet jätab skandaalis süüdlaseks ainult kohaliku inspektori Petersoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles