Ida-Eestis algavad suitsuanduri kontrollid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Homsest alustavad Ida-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo inspektorid Ida- ja Lääne-Virumaal suitsuanduri olemasolu kontrolle.

Esimeses järjekorras pööravad inspektorid tähelepanu hoonetele, milles on juba tulekahju aset leidnud, samuti kahe ja enama korrusega puidust elamutele ning ühiselamu tüüpi eluhoonetele.

Plaanitavast kontrollist teavitatakse eelnevalt korteriühistut, kes peaks informeerima sellest korteriomanikke. Ühistu puudumisel lepivad päästjad suitsuanduri olemasolu kontrollimise aja kokku korteriomanikuga. Päästeseaduse kohaselt peavad korterite ja elamute omanikud või kasutajad kontrollijad sisse laskma.

Päästeametnikel on seljas vorm ning enda isiku tuvastamiseks kaasas hologrammi ja fotoga töötõend. Seda on õigus nõuda ka eelnevalt kokkulepitud külastuse puhul, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja BNSile.

«Kui on kahtlus, et tegemist ei pruugi olla päästeametnikuga, on inimestel võimalus helistada päästeala infotelefonil 1524 ja küsida, kas sellise nimega inimene töötab päästeteenistuses,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles