Väidetavale allilmaliidrile Kalev Kurele tehti atentaat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

(Täiendatud kell 16:44) Tallinnas Pirital lasti eile hilisõhtul maha eestikeelse allilma väidetav liider Kalev Kurg, kelle elu ei õnnestunud päästa ka kohale sõitnud kiirabil.

Atentaadi täideviijad ootasid Kalev Kurge eile hilisõhtul tema eramu juures Pirital Lükati teel. Kui Kurg veidi pärast kella üheksat oma autost välja astus, avati tema pihta tuli.

Postimehe andmetel üritas Kurg varitsejate eest põgeneda ning ta suutis autost 15 meetrit eemale joosta, kui kokku kukkus. Esialgsetel andmetel põgenesid kurjategijad seejärel autoga, mis ootas neid ligi viiekümne meetri kaugusel Lükati sillal.

Eriasjade prokurör Jüri Kasesalu ütles, et Kure pihta tulistati õige mitu lasku või valang automaatrelvast. Ohvri kehal tuvastas ekspert esialgsel vaatlusel üle kümne haava. Mitu neist olid sisenemise ja mitu kuuli väljatuleku haavad, täpsustab lahkamine.

Sündmuskohalt korjas politsei kokku üle kümne automaatrelva hülsi.

Ajakirjanduses on kunagise Linnuvabriku grupeeringu autoriteeti Kurge nimetatud eestikeelse allilma ninameheks.

Kasesalu sõnul ei ole praegu põhjust seostada Kure mõrva läinud reedel tapetud ärimees Kauri Koppeli tapmisega.

«Oleme seisukohal, et need on erinevad kuriteod,» kummutas Kasesalu levima hakanud arvamust, nagu oleks Tallinnas taas puhkenud allilmasõda. Mäletatavasti toimus viimane ohvriterohke maffiasõjaks nimetatud arveteklaarimine 1990ndate aastate alguses.

Mullu märtsis kirjutas Eesti Päevaleht, kuidas relvaluba soovinud Kalev Kurg kaotas kohtulahingu politseiga, sest Tallinna halduskohtu hinnangul ei tohi sellise taustaga isikule relva usaldada.

Kurge on varem neljal korral kriminaalkorras karistatud varguste ja isikuvastaste kuritegude eest. Lisaks saatis Rootsi ta 1991. aastal maalt välja ja USA kehtestas talle relvade salakaubaveo eest väidetavalt eluaegse sissesõidukeelu.

Kure kaitsja esitas küll toona kohtus oma kliendi iseloomustused motospordiföderatsioonist ning elukaaslastelt. «Kalev Kurge iseloomustatakse äärmiselt korrektse, kohusetundliku ja mõõduka inimesena,» ütles kaitsja.

Ajaleht kirjutas toona ka, et Kurg põhjendas relvaloa taotlust vajadusega kaitsta perekonda.

Eriasjade prokurör Jüri Kasesalu ütles, et sellise tegevusulatusega inimese, nagu seda oli Kalev Kurg, tulistamise asjaolude selgitamine võib võtta palju aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles