Robotex 2005 võidutses taas IT Kolledž

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Infotehnoloogia Kolledž võitis neljandat aastat järjest robotite ehitamise võistluse.

Võistlus toimus tänavu viiendat aastat. Kolledži meeskonnad võitsid robotivõistlusel nii esimese kui kolmanda auhinnalise koha.

Lisaks võideti eriauhind kõige programmeeritavama roboti eest. IT Kolledži võidukad olid tudengid Andres Ernits, Erki Naumanis, Renno Reinurm, Jefim Borissov ja Jevgeni Borozna.

IT Kolledž on Robotex'il osalenud alates 2002. aastast ja kõigil aastatel naasnud võistluselt esikohaga. Sel aastal juhendasid kolledži tudengid esmakordselt võistlusest osa võtnud Tallinna Ühisgümnaasiumi ja Tallinna 32. Keskkooli võistkondi.

IT Kolledž andis seekord välja eriauhinna taibukale, kuid kõige väiksemale robotile. Auhind läks üksikvõistlejale Tartust, kelle ehitatud robot Mini on paari-kolme tikutoosi suurune.

Robotex 2005 võistlusülesanne oli ehitada robot, mis suudab iseseisvalt liikuda kolmekorruselisel võistlusväljakul ja päästa 10 minuti jooksul viimaselt korruselt mängukaru.

Võistlusülesande aluseks oli rahvusvahelise võistluse Robocup Junior Rescue ülesanne. Võistluse võitis suurima punktisumma kogunud robot.

Võistlusel osalesid veel robotid Tartu Ülikoolist, Tallinna Tehnikaülikoolist ja mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles