Küsimus-vastus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Leetmaa
Ruth Leetmaa Foto: Kunnar Rüsülainen/Valgamaalane

Eile olid maavalitsuses koos Tallinnas toimunud 25. laulu- ja 18. tantsupeo Valga maakonna komisjoni liikmed, kes tegid kokkuvõtteid ürituse maakondlikust korraldusest. Missuguseid järeldusi suvisest rahvapeost tehti?


Valga maavalitsuse avalike suhete juht Ruth Leetmaa: «Kõige suurem töö tehti ära juba enne Tallinnasse sõitmist. Eeltöö oli mahukas, ettevalmistused põhjalikud ja aeganõudvad.



Valgamaa oli meile teadaolevalt ainus maakond, kes oli kohapealse tegevuse paremaks kajastamiseks kaasa võtnud ka oma kommunikatsioonijuhi. Tänu sellele oli kojujäänud lastevanematel ja maakonna inimestel, kes rahvapeole ei jõudnud, suurepärane võimalus ennast pidevalt kursis hoida oma laste, sõprade ja tuttavate käekäiguga.



Ühisel arutelul pandi kirja kõik ettepanekud, kuidas tulevikus väljasõitu pealinna peoliste jaoks veelgi mugavamaks ja erilisemaks muuta. Näiteks tehti ettepanek korraldada ka ööbimiskohas ühiseid õhtuid ja tegevusi.



Korraldusliku poole pealt tegutseti väga kokkuhoidlikult, et püsida eelarve piirides. Kuigi maakonna koordinaatoritest enamusele oli sellesuvine pidu esmakordne ja eelneva kogemusega said hiilata vaid üksikud, möödus üritus Valgamaa osalejatele suuremate viperusteta ja ettetulnud takistused leidsid kiiresti lahenduse. Laulu- ja tantsupeo meeliülendavad etendused olid komisjoniliikmete arvates igat pingutust väärt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles