Vene ühendused Eestis moodustavad valimisliitu Vene Keskus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Klenski.
Dimitri Klenski. Foto: Priit Simson

Mitu Eestis tegutsevat vene ühendust on moodustamas valimisliitu Vene Keskus, millega tahetakse osaleda oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel.

Valimisliidu moodustamist propageerib Dmitri Klenski, kelle sõnul toetavad seda mitmed ühendused, liidud ja vene keskkonnas tuntud isikud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mis puudutab Vene kogukonda, siis siin on ju tohutu uudismaa. Pooled ei käi üldse valimas, me tahame just, et tõuseks püsti need inimesed, kes on apoliitilised,» ütles Klenski.

Varem Reformierakonda kuulunud politoloog Sergei Ivanov meenutab, et vene erakondade konsolideerumine on toimunud mitmete valimiste eel, sest suurem osa Eesti parteidest ei tegele tema hinnangul tõsiselt vene vähemuste probleemidega.

Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts selgitab, et venekeelsed valijad eelistavad Keskerakonda, mistõttu võib uus valimisliit edu korral kujutada endast suurimat ohtu just Keskerakonnale endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles