Pensionär asutas tuletõrjekomando

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad.
Tuletõrjujad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaa pensionär Luule Aadussoo asutatud mittetulundusühing Turvaline Sõrve annab Torgu valla vabatahtlikule tuletõrjekomandole võimaluse jätkata.

«Ega me saa siis ootama jääda, kuni äkki midagi suurt plahvatab ja Sõrve maha põleb,» ütles Oma Saarele MTÜ Turvaline Sõrve asutaja Luule Aadussoo.

Naise sõnul ajendas teda mittetulundusühingut moodustama eelkõige Torgu abikomandost järele jäänud tuletõrjeauto, mille päästeamet oleks muidu Sõrvest ära viinud.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe ütles, et päästeamet lõpetas Torgu vabatahtliku abikomandoga ametliku koostöö paar kuud tagasi, sest Eesti riik ei näe selles piirkonnas abikomando olemasolu ette.

Lindmäe rääkis, et nüüd annab Lääne-Eesti päästekeskus 1981. aastal ehitatud tuletõrjeauto MTÜ-le tasuta üle ja vabatahtlike tuletõrjujatena jätkavad Torgu abikomando senised pritsimehed eesotsas Luule Aadussoo abikaasa Peeter Aadussooga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles