Autorehvidest avastati rekordkogus salasigarette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanipilt rehvist, millesse on peidetud sigaretid
Ekraanipilt rehvist, millesse on peidetud sigaretid Foto: Maksu- ja tolliamet

Kui seni on salasigarettide üle piiri toimetamiseks kasutatud peamiselt autode konstruktsioonidesse ehitatud peidikuid ja tagavararehve, siis viimasel ajal on tolliametnikud avastanud ka autoratastesse peidetud salakaupa.

Maksu- ja tolliamet avastas rehvidest rekordkoguse salasigarette 7. augustil Narva tollipunktis, kus Venemaalt saabus Eestisse maastur, mille juht ja kaasreisija deklareerisid kumbki lubatud maksuvaba koguse ehk 40 sigaretti.

Sõiduk suunati täiendavasse kontrolli ja läbivalgustusele, mille käigus tekkis kahtlus, et rehvidesse on peidetud sigaretid. Veljed demonteeriti ning nelja ratta rehvidest avastati kokku 29 660 erinevat marki Vene maksumärkidega sigaretti, mis on seni suurim rehvidest leitud kogus.

17. juulil oli sarnane juhtum ka Koidula tollipunktis, kus Venemaalt sisenes sõiduauto, millel oli slepis teine sõiduk. Auto lähemal vaatlusel avastas tolliametnik sigarettide ostutšeki, mis tekitas kahtlust ning auto suunati täiendavasse tollikontrolli. Sõiduki salakaubaveoks ümberehitatud kütusepaagist ja küljekarpidest avastati kokku 8140 Vene maksumärgiga sigaretti. Lisaks leiti 2020 sigaretti ühest auto all olevast rehvist.

Slepis olnud sõiduki pagasiruumis ja salongis olnud kahe rehvi läbivalgustamisel leiti samuti peidetud sigarette. Seejärel kontrolliti ka auto all olnud rehve, kust avastati veel 10 180 sigaretti. Kokku oli kahte sõidukisse peidetud 20 340 sigaretti.

Juhtumite osas alustati väärteomenetlused.

Karistuseks sellise rikkumise eest on rahatrahv kuni 18 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles