Q Vara asutajatest vendi kahtlustatakse omastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Lillepea
Alo Lillepea Foto: Pm

Kinnisvaraäri hiilgeaja tähtfirma Q Vara omanikest vennad Alo ja Ivo Lillepea veetsid öö arestimajas, kui majanduspolitsei nad kolmapäeval kuriteos kahtlustatuna kinni pidas, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel kahtlustavad nad Alo Lillepead (33) usalduse kuritarvitamises ja omastamises ning tema venda Ivo Lillepead (35) omastamises.

Milles täpselt omastamine seisneb, kui suur on oletatav kahju ja kui kaua endiste kinnisvaraärimeeste väidetavat kuritegu juba uuritakse, prokuratuur täpsustada ei soovi.

Vendadest ettevõtjad veetsid öö vastu neljapäeva arestimajas, kuid nende edasist vahi alla jätmist ei pidanud prokuratuur vajalikuks.

Buumi ajal Balti riikides hoogsalt tegutsenud, Eesti murdmaasuusakoondist, kettaheitja Gerd Kanterit ja TV 3 tõsielusarja «Naabrist parem» toetanud Q Vara sattus raskustesse pärast kinnisvarakrahhi - peamiselt laenuraha toel laienenud ettevõte sattus oma objektide müügiga raskustesse.

Lisaks Q Varale olid vennad Lillepead seotud põllumajandusettevõttega Väätsa Agro, metsafirmaga Eesti Metsamaakaitse ja fototehnika müügiga tegelenud kauplusteketiga PhotoLux.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles