Lapsevanemad pole rahul suuremate lasteaiarühmadega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed.
Lasteaialapsed. Foto: Toomas Huik

Tallinna haridusametis juuli keskel kokku pandud dokumendi järgi tuleb lasteaiarühmadesse rohkem lapsi võtta. Lastevanemate liidule see plaan aga ei meeldi.

«Kuidas saab öelda, et see kärbe ei puuduta lapsi ja lapsevanemaid? Loomulikult see puudutab. Kui lapsi on rühmades rohkem, siis jagub iga lapse jaoks aega oluliselt vähem ja seega ka kvaliteet langeb,» rääkis Eesti Lastevanemate Liidu koolitusjuht Kristiine Vahtramäe.

Lasteaedade täituvus ei ole 100 protsenti, sest lapsed on tihti haiged ja puuduvad rühmadest nädalate viisi. Haiguste üheks põhjuseks võibki olla aga see, et lapsi on rühmades liiga palju.

«Meil on selline kliima, et viirushaigusi ongi küllaltki palju, aga teine asi on ka see, et kui lapsed on väga paljukesi koos, siis igaüks läheb närvi,» rääkis Tallinna Lastehaigla psühhiaater Piret Visnapuu, kelle sõnul on pingelises keskkonnas haigustest paranemine aeglasem.

Homme korraldatakse üritus, kus lapsevanematel on võimalus sel teemal suu puhtaks rääkida.

«Homme alates kella 10st on Jõelähtme rahvamajas Eesti Lastevanemate Liidu korraldatav perepäev, kuhu ootame peresid üle Eesti,» ütles Vahtramäe. «Seal on väljas ka lapsehoidjate kutseliit, kes räägib sellel teemal ja vastab lapsevanemate küsimustele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles