Röövkallaletungid kodudes sagenevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne kuu eest rünnati Harjumaal Kuusalu vallas oma kodus jõhkralt kohaliku elu eestvedajat Kunnar Vahtrast. Kallaletung sundis ümbruskonna elanikke organiseerima kohaliku korrakaitsepatrulli. Fotol on patrullis Leesi küla mehed Toomas Möller ja Aivar Möller.
Mõne kuu eest rünnati Harjumaal Kuusalu vallas oma kodus jõhkralt kohaliku elu eestvedajat Kunnar Vahtrast. Kallaletung sundis ümbruskonna elanikke organiseerima kohaliku korrakaitsepatrulli. Fotol on patrullis Leesi küla mehed Toomas Möller ja Aivar Möller. Foto: Ingmar Muusikus / Eesti Ekspress

Sagenevad kallaletungid kodus aega veetvatele pensionieas inimestele sunnivad politseid manitsema inimesi üha suuremale ettevaatusele, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.

«Paanikat ei taha me tekitada, sest taolisi rünnakuid on ikka juhtunud ja toimub kindlasti ka edaspidi, kuid hoiatama peame me inimesi selles suhtes kindlasti,» ütles Põhja kriminaalpolitsei juht, vanemkomissar Priit Pärkna. «Sest viimasel ajal on selliseid asju taas tavalisest enam toimuma hakanud.»

Viimastel nädalatel kogu Eestis toimunud vähemalt kolmest vägivaldsest kallaletungist vanainimestele on jõhkraim kaks nädalat tagasi Jõgevamaal Pajusi vallas toimunu, kus 77-aastane taluperenaine kaotas röövi käigus elu.

Kohe peale kuritegu palus politsei võtta endiga ühendust inimestel, kellele sealkandis võõrad inimesed pakkusid müüa erinevaid asju või üritasid muul ettekäändel nende kodusesse majapidamisse pääseda.

Pärkna sõnul on suurimaks riskigrupiks üksikus maakohas üksikuna elavad vanainimesed, keda kerget saaki lootvad kurjategijad välja peilivad.

Ent mida soovitab politsei enda kuriteo ohvriks langemise vältimiseks ette võtta? «Ega siin ühest ja kindlat soovitust olegi,» ütles vanemkomissar. «Esiteks võiksid vanainimeste lähedased teha neile selgeks, et aastatega kogutud niiöelda matuseraha ei pea hoidma kodus, vaid pank on selleks kindlasti turvalisem koht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles