Savisaar: Keskerakond ennast ei häbene

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar leiab, et valimisliite moodustavad erakonnad, kes ennast häbenevad, aga Keskerakond nende hulka ei kuulu.

Sulev Valner avaldas täna Vikerraadio saates «Rahva Teenrid» arvamust, et erakondlikkus on Eestis langustrendis ja selel asemel moodustatakse valimisliite.

Savisaare hinnangul peituvad valimisliitudesse sellised erakonnad, kes oma nime, juhtkonda ja senist poliitikat häbenevad. Keskerakond tema sõnul nende hulka kindlasti ei kuulu.

«Keskerakond aga oma nime ega poliitilist tegevust ei häbene ning seetõttu
kandideerib erakond kõikjal Eestis oma nime all,» lisas Savisaar.

«Eesti Keskerakond osaleb 18. oktoobril toimuvatel valimistel oma nimekirjaga enam
kui 200-s omavalitsuses. Meie ei püüa rahvast petta mingisuguste «kodumuru»-tüüpi valimisliitudega, mille tagant Reformierakonna või IRL-I kõrvad välja paistavad.»

«Iseenesest on inimeste vastuseis parempoolsetele parteidele täiesti arusaadav, sest Ansipi valitsus on viimaste aastate jooksul oma läbimõtlemata ja inimvaenuliku poliitikaga Eesti riigi sügavasse kriisi juhtinud,» märkis Savisaar.

«Sellest on aru saanud ka Reformierakonna ja IRL-i juhtiv klikk ning seetõttu otsitakse aktiivselt võimalusi oma kandidaatide parteilise kuuluvuse varjamiseks.»

«Minu hinnangul on Keskerakonna käitumine ainuõige, sest inimestel on õigus
teada, kellele tema antud hääl reaalselt läheb. Enda parteilist kuuluvust varjates valimisliitudesse ronimine on aga selgelt valijate petmine,» kinnitas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles