Balti keti juubelijooksust võib osa võtta igaüks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jooksule on oodatud kõik.
Balti jooksule on oodatud kõik. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Balti keti 20. aastapäeva tähistavast teatejooksust läbi Balti riikide võib igaüks kas või paari jooksusammuga osa võtta.


Laupäeval kell 13 alustavad Eesti Orienteerumisliidu liikmesklubide jooksjad Tallinnast vabadusmonumendi juurest liikumist ja läbivad vahetustega joostes 15 tunni ja 58 minuti jooksul 212 km pikkuse distantsi Tallinnast Läti piirini.

Jooksu saavad koos orienteerujatega kaasa teha kõik soovijad. Selleks tuleb registreerida ennast  jooksu kodulehel, näidates ära, millisel distantsi kilomeetril täpsemalt kaasa joosta soovitakse. Kodulehel on kirjas ka jooksu ajakava ning täpne marsruut.

«Vabatahtlikud jooksjad ei peagi tegelikult lausa kilomeetrit läbima. Loomulikult võib selle läbida või läbida isegi rohkem maad, aga tegelikult piisab ka paarist jooksusammust. Igaüks võib ikka oma võhma järgi joosta,» rääkis Balti kett 20 pressiesindaja Maily-Maria Kiviselg.

Hetkeseisuga on ennast jooksma registreerinud juba 6564 vabatahtlikku kolmest riigist. Enim on registreerujaid Lätist, kus on hetkel juba 6021 jooksjat, Eestist on registreerunud 422 huvilist ja Leedust vaid 121.

Piiril annavad eestlased Läti kolleegidele üle Tallinnast kaasa toodud vabaduse sõnumi. Teatejooks jätkub Riia vabadusesamba juurde, kus kohtutakse sealt startivate jooksjatega.

Teatejooksu stardi annab Tallinnas Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves. Balti keti 20. aastapäevale pühendatud kolme riiki läbiva teatejooksu idee autor oli Läti president Valdis Zatlers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles