Gallup: trahvi peaks tooma kiiruse ületamine alates 10 km/h

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaameratest saadava info menetlemise algus venib juba mitu kuud.
Tallinna-Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaameratest saadava info menetlemise algus venib juba mitu kuud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Ligi kaks kolmandikku (62,4 protsenti) Postimees.ee tänasele päevaküsimusele vastanud lugejatest on seisukohal, et juhile peaks trahvi tooma kiiruse ületamine alates 10 km/h.

27,4 protsenti vastanutest märkis, et trahvi peaks tooma möödasõidul alates 20 km/h. Kiiruse ületamine 5 km/h peaks olema trahvitav 4,9 protsendi meelest.

5,4 protsenti vastanutest peab õigeks trahvimist igasuguse kiiruseületuse korral.

Kella 23.10 seisuga oli küsimusele «Kui suur lubatud kiiruse ületamine peaks juhile trahvi tooma?» vastanud 2348 lugejat.

Kui seni võisid autojuhid arvestada, et väikeste kiiruseületuste eest politsei neid ilmselt trahvima ei hakka, siis kiiruskaamerate vaateväljas hakkab ka piirkiiruse ületamine 6 km/h võrra suure tõenäosusega kohe kaasa tooma rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles