Autoröövi käigus inimese mõrvanud mehi ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluõhtul toimunud pussitamine sai alguse joomingust.
Jõuluõhtul toimunud pussitamine sai alguse joomingust. Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette kaks meest, kes uurimisandmetel osalesid tänavu kevadel Narvas autoröövis ning kellest üks pussitas sõidukis viibinud noormehe surnuks.

Politsei käivitas kriminaaluurimise 8. märtsi õhtul, kui kella 21.55 ajal leiti Narvas Vabaduse tänaval asuva maja juurest 1989. aastal sündinud noormehe noahaavadega surnukeha.

Juhtunu uurimisel selgus, et toime oli pandud jõhker autorööv. Nimelt ründasid kaks kurjategijat Honda Civicus viibinud kolme inimest, pussitasid neist ühte, 19-aastast noormeest, lükkasid seejärel kannatanud autost välja ning sõitsid röövitud Hondaga minema.

Politsei alustas koheselt laiaulatuslikku operatsiooni röövmõrvarite tabamiseks ning peagi märgatigi röövitud Hondat Sillamäel. Röövlid üritasid korrakaitsjate eest minema kihutada, kuid kaotasid sõiduki üle kontrolli ja Honda paiskus külili.

Politseinikel õnnestus sündmuskohal pidada kinni 42-aastane Dmitri, tema kaaslane pääses aga põgenema. Mees ei suutnud kaua siiski politseid vältida ja juba järgmise päeva hommikul panid korrakaitsjad ka 23-aastase Paveli käed raudu.

Süüasja eeluurimisel selgus, et noaga lööjaks oli Pavel. Seetõttu sai Pavel kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse röövmõrvas, Dmitri aga sellele kaasaaitamises.

Samuti tuvastasid korrakaitsjad, et Pavel oli sooritanud teisigi kuritegusid. Nii tungis ta uurimisandmetel mullu 13. augustil koos 37-aastase Dmitriga Narvas Puškini tänaval asuvasse söögikohta ja röövisid noa ähvardusel müüjalt 2000 krooni. Kaks päeva hiljem naases Pavel kuriteopaigale ja läks taas samale müüjale kallale. Jälle ähvardas mees kannatanut noaga ja võttis lahkudes kaasa veidi üle 2200 krooni.

Kohtus süüdimõistmisel ähvardab Pavelit ja vanemat Dmitrit kuni eluaegne vangistus, toidukoha röövis osalenud nooremat Dmitrit ootab aga kuni 15-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles