Bosnia ja Hertsegoviina välisminister tänas Eestit antud abi eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Bosnia ja Hertsegoviina välisministri Sven Alkalajga.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Bosnia ja Hertsegoviina välisministri Sven Alkalajga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Bosnia ja Hertsegoviina välisministri Sven Alkalaj'ga, kes tänas Eestit neile antud abi eest.



«Eesti on kasulike nõuannete kõrval ulatanud alati meile ka oma abikäe,» ütles Bosnia ja Hertsegoviina välisministri Sven Alkalaj tänasel kohtumisel peaminister Andrus Ansipiga, teatas valitsuse pressiesindaja.

Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina ametkondade vahel käib tihe koostöö. Viimati viibisid Eestis Bosnia ja Hertsegoviina välis- ja kaitseministeeriumi ametnikud, kes tutvusid Eestis korraldatavate kõrgemate riigikaitse kursustega.

Alates 2003.aastast on Bosnia ja Hertsegoviina kaitseväelased osalenud kursustel Balti Kaitsekolledžis. Kahe riigi vaheline arengukoostöö sai alguse juba 1995. aastal kui Eesti saatis 800 000 krooni väärtuses neljale Bosnia ja Hertsegoviina koolile meil valmistatud arvuteid.

Peaminister Andrus Ansip rõhutas kohtumisel, et Eesti peab väga oluliseks Bosnia ja Hertsegoviina Euroopa Liidu perspektiivi, kuid selle teostumine sõltub peamiselt riigi enda ettevalmistusest ning arengust.

«Eesti toetab ELi laienemist, kuid iga ELi pürgida sooviv riik peab esmalt tegema ära oma kodutöö,» ütles valitsusjuht, kelle sõnul sõltub Euroopa Liidu tugevus tema liikmesriikide tugevusest.

Ansip tõi paralleeli Eesti euroga liitumise eesmärgi ja Bosnia ja Hertsegoviina püüdluste vahel liituda NATO ja ELiga. «Eesti suur poliitiline eesmärk on liituda euroga, kuid ka selleks tuleb täita kõik kriteeriumid,» ütles Ansip. «Me jätkame oma tööd, et need kriteeriumid täita.»

Peaminister Andrus Ansip külastas viimati Bosnia ja Hertsegoviinat 2007. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles