Kohus saatis Pärnus pandimaja röövinud mehe aastateks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Hospidali tänaval asuv pandimaja.
Pärnus Hospidali tänaval asuv pandimaja. Foto: Henn Soodla

Pärnu maakohus saatis teisipäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi röövis tänavu talvel suvepealinnas pandimaja.


Kohus mõistis 27-aastase Aleksei süüdi relvastatud röövis ja karistas teda lühimenetluse korras kolme aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega. Kuna noormees sooritas kuriteo katseajal, pööras kohus täitmisele ka talle varasema kuriteo eest mõistetud tingimisi vangistuse ning kokku tuleb mehel trellide taga veeta viis aastat ja üks kuu.

Süüdistuse järgi pani Aleksei kuriteo toime tänavu 9. veebruaril, kui sisenes Pärnus Hospidali tänaval asuvasse pandimajja, ähvardas sealtset töötajat noaga ning röövis vitriinist ja riiulitelt kuldehteid kokku 5595 krooni väärtuses. Samuti nõudis ta endale pandimaja töötaja isikliku mobiiltelefoni, mille väärtuseks hindas kannatanu hiljem 2000 krooni.

Aleksei on varem korduvalt kohtulikult karistatud. Nii mõistis toonane Tallinna linnakohus ta 2003. aasta septembris süüdi ärandamise katses ja karitas teda kaheaastase vangistusega. 2005. aasta jaanuaris oli mees taas Tallinnas kohtu ees ning seekord sai ta omastamise katse, varguse ja röövi eest nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse. Sellest aasta ja neli kuud määras kohus koheselt täitmisele, ülejäänu mõistis aga tingimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles