Valmib Eesti kalleim film

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Leijutajateküla Lotte» stsenarist Heiki Ernits
«Leijutajateküla Lotte» stsenarist Heiki Ernits Foto: Postimees.ee

Eesti kõigi aegade kalleim film, 31,6 miljoni kroonise eelarvega täispikk koguperekomöödia «Leiutajateküla Lotte» peaks valmima lähinädalatel, kirjutab Eesti Ekspress.  

Praegu ilmutatakse filmi Berliinis TrickWilk stuudios, osa järeltootmise protsessist toimub ka Babelsbergi stuudios Potsdamis

«Esimene koopia peaks valmis olema 10. maiks,» rääkis filmi üks produtsentidest Riina Sildos.  

Kolm ja pool aastat kestnud töö tulemust näeb kodupublik küll alles 1. septembril, mil on kavandatud esilinastus. Enne seda minnakse filmi müüma Cannes’i filmiturule, kus on ette nähtud kolm seanssi.

Filmi rahvusvaheliseks müügiagendiks on Saksa firma Sola Media GmbH, ettemüük on toimunud Saksamaale, Austriasse, Norrasse, Belgiasse, Hollandisse, Luksemburgi, Rootsi.

Juba ainüksi see nimekiri teeb «Leiutajateküla Lottest» kõige suurema leviga Eesti filmi läbi aegade.

«Leiutajateküla Lotte» stsenaarium on valminud Heiki Ernitsa, Janno Põldma ja Andrus Kivirähki koostöös, esimesed kaks on ka film lavastajad.

Tegelastele on hääled andnud Evelin Pang, Anu Lamp, Peeter Oja, Mait Malmsten, Marko Matvere.

Filmimuusika autor on Sven Grünberg, kuid kaks laulu on kirjutanud ka Brainstormi laula Renars Kaupers.

Läti kaastootja filmikompanii Rija Films teostas ka poole animatsioonist, nende poolt tuli ka foonikunstnik Laima Puntule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles