Joobes sõidukijuhtide arv on vähenenud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Võrreldes eelmise aastaga on 2009. aastal joobes sõidukijuhtimisega seotud süütegude arv oluliselt vähenenud. Selle aasta seitsme esimese kuuga selgitas politsei välja 5231 niisugust süütegu, mis on 2856 võrra ehk 35 protsendi vähem kui eelmise aasta samal perioodil.


Joobes sõidukijuhtide arvu vähenemisest annab märku ka suvekuude statistika. Nimelt pööras politsei juunis ja juulis kõrgendatud tähelepanu joobes sõidukijuhtidele. Kui mullu selgitas politsei juunis ja juulis välja 2549 joobes sõidukijuhtimist, siis tänavu samal ajal avastati 1147 ehk 1402 rikkumist vähem.

Politsei ja maanteeameti hinnangul on paremale liikluskäitumisele aidanud kaasa liiklejate teadlikkuse kasv ja varasemast tõhusam liiklusjärelevalve.

«Joobes sõidukijuhtide arvu on aidanud vähendada asjaolu, et politsei on pühendanud joobes juhtidele suuremat tähelepanu. Joobes juhtimiste kui tõsise ohuallika välja selgitamine on üks politsei tähtsamaid liiklusalaseid eesmärke,» ütles politseiameti liiklusjärelevalve talituse komissar Riho Tänak.

«On näha, et maanteeameti liiklusohutusalased kampaaniad on kandud vilja ning inimesed on teadlikumad joobes juhtimisega kaasnevatest ohtudest.»

Tänaku sõnul on liikluskultuuri võtmeks inimeste tähelepanelikkus. «Politsei paneb inimestele endiselt südamele, et nad takistaksid joobes kaaslastel autorooli istuda ja teataksid võimalikest joobes juhtidest politsei lühinumbril 110.»

Esialgsetel andmetel sai selle aasta seitsme esimese kuuga liiklusõnnetustes surma 38 protsenti ja vigastada 25 protsenti vähem inimesi kui mullu samal ajal. Joobes sõidukijuhi süül toimus selle aasta esimesel poolaastal 28 protsenti vähem inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus neli inimest vähem ja sai vigastada 90 inimest vähem kui 2008. aasta esimesel poolaastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles