Rahapuuduses Püssi loobub koolilaste sõitude tasumisest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ida-Virumaa Püssi volikogu otsusega saavad uuest õppeaastast tasuta sõita vaid need lapsed, kes käivad Kiviõli vene gümnaasiumis ja Kiviõli 1. keskkooli viimases astmes.

Püssi linnapea Marge Männi sõnul on linna eelarve vähenenud, mistõttu peavad nad püüdma kulusid kokku hoida, kirjutab Põhjarannik.

«Summa, mis me laste tasuta sõidu eest maksame, on väga suur ning kuna Kiviõlis ja Lüganusel on olemas täiesti arvestatavad koolid, siis ei näe me põhjust, miks peaksime kaugemal koolis käivate laste sõidukulud tasuma,» põhjendas linnapea tehtud otsust.

Eelmisel aastal maksis Püssi linn laste bussisõidu eest 265 000 krooni dotatsiooni, uus kord peaks seda summat vähendama 150 000 kroonini.

«Kuna vanematel on õigus valida, millises koolis nende lapsed käivad, siis oleme kohustatud omavalitsustele, mille kooli teenust nad kasutavad, maksma iga lapse pealt hariduskulude eest. Õpilaste sõitu me doteerima ei pea,» ütles Marge Männi, kelle sõnul tasuvad nad laste koolis ja huvikoolis käimise eest aastas üle 3 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles