Pomerants kinnitas sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele. Fotol Raivo Küüt.
Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele. Fotol Raivo Küüt. Foto: Liis Treimann

Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele.

«Uuest aastast tööd alustava politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt esitas mulle ettepaneku oma meeskonna komplekteerimiseks. Annan Küüdile võimaluse selle meeskonnaga edasi minna ja kinnitasin ettepaneku esitatud kujul,» ütles Pomerants BNSile.

Ta lisas, et ühendameti peadirektori ülesanne on tagada, et tema meeskond õnnestuks.

Raivo Küüdi ettepanekul juhib politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakonda Raigo Haabu, kes praegu on ametis politseipeadirektori asetäitjana. Korrakaitsepolitsei osakonda hakkab juhtima Tarmo Miilits, kes praegu töötab politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektorina. Piirivalve osakonna juhiks saab Tõnu Hunt, kes praegu on ametis piirivalveameti peadirektori nõunikuna. Kodakondsuse ja migratsiooni osakonna juhiks saav Merike Jürilo töötab praegu kodakondsus- ja migratsiooniameti teenindusdirektorina.

Põhja, Lõuna ja Lääne prefektuuri jäävad juhtima samad mehed, kes teevad seda ka praegu ehk vastavalt Elmar Vaher, Tarmo Kohv ning Priit Suve. Ida prefekti juhiks saab Aldis Alus, kes on varem töötanud kaitsepolitsei peadirektorina ja on praegu ametis politseiameti koordinatsiooni talituse politseidirektorina.

Küüt on varem öelnud, et kõik ühendameti juhtkonda kutsutud ametnikud on oma ala tipptasemel professionaalid, kes on end tõestanud ka tugevate juhtidena. «Tegemist on inimestega, kes on ühendamise protsessi algusest peale näidanud oma tahet ja võimekust kasutada ametite liitmisest tõusvat sünergiat maksimaalselt oma valdkonna arendamiseks,» on Küüt öelnud.

Politsei- ja piirivalveameti põhistruktuuri moodustavad neli põhitöö osakonda ehk kriminaalpolitsei osakond, korrakaitsepolitsei osakond, piirivalve osakond ning kodakondsuse ja migratsiooni osakond. Neile lisaks on neli regionaalset prefektuuri ehk Ida, Lääne, Lõuna ja Põhja prefektuur.

Peadirektori otsealluvuses on veel sisekontrollibüroo, koordinatsioonibüroo ning tugiteenuste valdkonda juhtiv administratsioonidirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles