Eile sündinud beebid said kingiks Eestis valmistatud rahvuspapud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Indrek Kaing noort pere õnnitlemas.
Evelin Ilves ja Indrek Kaing noort pere õnnitlemas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kõik eile ehk Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 18. aastapäeval sündinud lapsed saavad kingituseks kodumaal valmistatud rahvuspapud. Tallinna kahes haiglas andsid täna papud üle proua Evelin Ilves ja jalatsite looja Indrek Kaing.


«Kokku saab hetkel teadaolevatel andmetel papud 37 Eesti haiglates eile sündinud last ning lisaks neile ka kodus sündinud lapsed, kelle täpset arvu veel praegu ei tea,» ütles Kaidi Aher presidendi kantseleist.

Täna said papud kätte Ida-Tallinna keskhaiglas ja Pelgulinna sünnitusmajas sündinud lapsed.

Ülejäänud eile ilmavalgust näinud beebidele pandi jalavarjud täna postiga teele.

Papusid on kahte sorti mustriga, Muhu ja Mulgi kihelkonna mustriga ning nende pikkus on keskeltläbi 10 cm. Papud on tehtud beebidele vanuses 0-12 kuud.

Idee autori, kaubamärgi alt Gong papusid tootva firma Reklaamilahenduse OÜ loovjuht Indrek Kaingu sõnul on kõik papud erinevalt Hiinas toodetavatele rahvustennistele tehtud Tartus ning Muhu mustriga papude kangas on kootud Rakveres, nii et tegemist on täiesti Eestimaise tootega.

Papude näol on tegemist Reklaamilahenduse OÜ tehtud annetusega ning üks paar papusid läks firmale maksma 195 krooni. Eilseks toodeti kokku 200 paari papusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles